English, please!

Till startsidan - Sven Wallén Ledarskap & Coaching

Sven Wallén
Ledarskap & Coaching

Jag coachar framgångsrika människor

Läs om Sven

Varför coaching?


Personlig coaching kan beskrivas som levandegjorda, kundanpassade och fungerande böcker för personlig utveckling.

Coaching är som att vara på ett motivationsseminarium där föredragshållaren pratar bara med och om dig och hur du kan göra det mesta av dina begåvningar, förmågor och talanger. Coaching skapar förutsättningar för att du skall vara positiv och laddad, inte bara för en dag, utan vecka efter vecka.

Coaching är för de som vill ha förändring.

Varför coaching?

Korta versionen: Är du där du vill vara? Är du den du vill vara? Visst har du potential att gå längre! Det finns mer, mycket mer, att få - Om du vill ha det! Varför inte göra det du vill vara?

Den lite längre versionen: Både behovet av och fördelarna med personlig coaching blir uppenbart om vi ser i det större perspektivet vart samhället har lett oss som individer de senaste 100 åren:

Familjens sönderfall

I början på 1900-talet var vi beroende av varandra för vår blotta existens; Vi behövde (det gör vi fortfarande!) varandra för att tillfredsställa våra mest grundläggande behov.

När vi rör oss fram till idag och observerar förändringarna i samhället kan vi se en gradvis bortkoppling av de nära band som tidigare var nödvändiga för överlevnad. Den traditionella familjen krymper, från dess stödjande omgivning av flergenerationsboende till den torftiga verkligheten hos ensamstående föräldrar som knappt får ihop det, varken finansiellt eller känslomässigt. Svaret på frågan "Varför coaching?" skulle kunna vara enkelt. Det kan vara vårt försök att delvis återställa den trygga miljön av en motberoende familjeenhet.

Samhörighetskänsla

Flergenerationsboende är inte svaret i dagens samhälle, men du måste hålla med om att pendeln slagit lite väl långt i den andra riktningen. Vi interagerar med personalen i snabbköpet, banken och på posten utan att så mycket som titta dem i ögonen.

Vi ser grannar som har bott nära oss i månader, till och med år, utan att vi ens vet vad de heter. Denna medvetna bortkoppling motiveras ofta med tempot i våra liv, och, ironiskt nog, familjens behov. Denna snabbmaten ekvivalens av familj och samhälle föder inte vår kropp, ej heller vår tanke och ännu mindre vår själ.

Vi har läst personlighetsutvecklingsböcker och lyssnat på band. Vi har varit på seminarier och kurser. Dessvärre har de hjälpt oss marginellt, åtminstone mindre än vi hoppats. Vi kan klappa oss själva på axeln över våra ansträngningar att utvecklas och beundra alla dessa böcker i bokhyllan. I ärlighetens namn måste vi ändå erkänna att de verkar mer vara hyllvärmare än hjälp. I vårt innersta vet vi att vi kan inte göra och åstadkomma detta själva.

De lyckliga få

Idrottsmän och -kvinnor, skådespelare och politiker har sedan länge använt personliga coacher för att få det bästa ur sina förmågor och kunskaper. Dessa professionella människor är ofta bland de bästa inom sina gebit, och de skulle aldrig drömma om att försöka åstadkomma det utan hjälp. Vi är många som ser värdet av den unika relation som coaching innebär, och anpassar det till en personlig nivå.

Personliga coacher är mer än en vän att dela problem och bekymmer med. De är bollplank för lösningar till dagliga utmaningar, de är mentorer i vissa sammanhang, påhejare i andra. Delvis konsult, delvis vän. Coacher släpper loss kraften i partnerskap.

Med en coach åstadkommer vi mer än vi annars skulle göra, vi kommer längre och snabbare mot våra mål, och vi tar oss själva på större allvar. Vi har en ansvarskännande partner som också är intresserad av vår framgång, håller oss på spåret och hjälper oss att gå framåt. Personlig coaching handlar om att göra och se till att saker händer.

Skruva till det

För oss själv kan vi ofta rättfärdiga vår genomsnittsliga tillvaro med tanken att vi klarar oss ganska bra när man tar i beräkning allt vad världen kastar till oss. Genom en personlig coach får du hjälp att fånga det du behöver, styra bort det onödvändiga och fullkomligt bortse från det irrelevanta.

Du måste inte göra det ensam, men du utmanas att ta ansvar för dig själv och att agera för dig själv. Tom Landry, en gång coach för "Dallas Cowboys", uttryckte det: "En coach är någon som får dig att göra det du inte vill göra så att du kan bli den du vill vara".

Tiden för personlig coaching är inne. Anledningarna är de som far runt i ditt huvud just nu. Frågan är:

Är du redo för belöningen som kommer av att ta livets spel till nästa nivå? 


Kontakta Sven Wallén på telefon eller e-post .


Du anlitar mig för coaching därför att

 • Först och främst: Du vill få till en förändring.
   
 • Personliga möten.
 • Hela människan (holistisk syn).
 • Jag är strukturerad och metodisk.
 • Jag har en gedigen coachutbildning, sammanlagt 60 dagar under tre år.
 • Jag har en unik coachutbildning, det finns färre än 40 med samma utbildning.
 • Jag har en stor och annorlunda verktygslåda.
 • Jag kan hjälpa dig ta bort hinder, inte bara att hitta vägar runt dem.
 • Jag tål gråt.
 • Jag har bra referenser
 • Personligt utan att vara privat.
 • Jag vill se dig utvecklas.
 • Jag vet att du kan.

Läs mer om Sven som coach

Fler referenser

Andra sidor


Till början på sidan

Webbplatsinformation, information om kakor