English, please!

Till startsidan - Sven Wallén Ledarskap & Coaching

Sven Wallén
Ledarskap & Coaching

Jag coachar framgångsrika människor

Läs om Sven

Mål

Allt skapas två gånger, först i fantasin och sedan i verkligheten. – Stephen R Covey


Mål

Har du funderat på hur det kommer sig att du når vissa av dina mål men inte andra, eller att vissa personer verkar mer framgångsrika i att uppnå sina mål?

Mål är bra att ha, som ledning på vägen. När man gjort det man behöver göra för att uppnå målet slutar man med det (jfr 100-meterslöparen som passerat mållinjen) och då är det viktigt att man har ett syfte att stödja sig på.

Självklart är både målen och syftet i samklang med personens värden.

Så är det bra att tycka, veta och känna att man förtjänar nå målen och uppfylla syftet.


Formulera målet

  1. Resultatorienterat. Målet är formulerat så att det fokuserar på ett bestämt, specifikt resultat. Formuleringen innehåller det du vill uppnå. Har skaffat ett sommarhus.
  2. Tidsspecifikt. Anger den tidpunkt då målet skall vara uppnått. Maj 2008.
  3. Mätbart. Vilka yttre specifika kriterier har du på målet är uppnått? T.ex. jag kan lyfta 100kg i bänkpress, jag har hållit 37 presentationer för grupper om minst 10 personer. Hyreskontrakt eller lagfart.
  4. Formulerat i första person presens. Jag har ett sommarhus senast maj 2008, och jag har hyreskontrakt eller lagfart.
  5. Sensorisk beskrivning: Hur ser det ut, hur känns det, hur låter det, hur luktar det, hur smakar det när målet är uppnått? Jag sitter i trädgården, i solen, jag hör fåglar kvittra och humlor surra, jag ser min son leka och jag har en känsla av frihet och stolthet.
  6. Beskriv positiva konsekvenser av att målet uppnås. Jag mår bra, har utrymme att varva ner från vardagen, jag kan umgås med familj och vänner.
  7. Ekologisk test av målet - Är målet i samklang med mina värden? Vem opponerar sig? Vad kostar det att ta sig dit? Måste jag ge upp något för att komma dit?
  8. Målbildsprogrammering!

Hör av dig om du vill diskutera på vilket sätt jag kan bidra till din egen och eller ditt företags utveckling! Du når mig via kontaktsidan som du kommer till om du klickar här.

Kontakta Sven Wallén på telefon eller e-post .


Andra sidor


Till början på sidan

Webbplatsinformation, information om kakor