English, please!

Till startsidan - Sven Wallén Ledarskap & Coaching

Sven Wallén
Ledarskap & Coaching

Jag coachar framgångsrika människor

Läs om Sven

Tips inför semestern


Här kommer några tips på vad du kan göra för att kunna koppla av ordentligt:

  1. Köp ett kontantkort till mobilen, skriv upp numret på en lapp som du sedan lägger i ett kuvert. På kuvertet skriver du "Öppnas endast i krissituation när företagets framtid står på spel" och lämnar det till chefen innan du lämnar jobbet för semestern. Kom ihåg att så länge ni är fler än en, så finns det någon som är näst bäst.
  2. Delegera ditt ansvar på jobbet, uppåt, åt sidan eller nedåt. Be den du delegerar till att ta hand om viktiga mejl, brev och telefonsamtal. Kom ihåg att berätta vad det är du anser vara viktigt!
  3. Städa på ditt skrivbord, och i din dator. Märk upp pågående aktiviteter, så att den du delegerat till hittar dem lätt.
  4. Gör en plan för dina första dagar på jobbet efter semestern, se till att boka in ett möte med den eller de du delegerat till och reservera ordentligt med tid för att gå igenom väntande post och mejl.
  5. Meddela dina kund- och leverantörskontakter att du kommer att vara på semester, och vem de kan kontakta i ditt ställe.
  6. Det är ju DU som skall på semester, och det är viktigt att DU kan slappna av och ta det lugnt. Ta därför med dig vad som behövs för att DU skall kunna slappna av. Lätta saker kan vara tunga att bära, och tvärtom!
  7. Sätt dig nu bekvämt, ta ett djupt andetag och känn efter hur det känns i kroppen när du föreställer dig att du lämnar allt jobb på jobbet, i vetskap om att det kommer att fungera alldeles utmärkt tack vare alla dina förberedelser. Stanna kvar i känslan en stund. Repetera efter tycke och smak.
  8. Slutligen, föreställ dig att du kliver in på jobbet efter semestern, utvilad och laddad att ge dig i kast med jobbet med full energi.

Är du egenföretagare - fundera på hur du kan anpassa första och andra tipset. Kanske är det dags att kontakta en potentiell partner?

Håller du på att skaffa ett nytt jobb? Hoppa över de två första tipsen, ta med dig mobilen och kalendern, kanske även en PC med mejlfunktion, så slipper du vara orolig att du skulle missa samtal eller mejl från en potentiell arbetsgivare.

Ha en trevlig semester!


Till början på sidan

Webbplatsinformation, information om kakor